woning kopen

Zo vergroot je jouw kans op een woning

Kan jij jezelf ook zo verliezen in het uren naar woningen zoeken op Funda? Je bent niet de enige. Het zoeken naar een woning is enorm verslavend. Soms zie je woningen waar je jezelf al helemaal ziet zitten. Alleen op het moment dat je de stap neemt om de woning daadwerkelijk aan te schaffen word je weer met beide benen op de grond gezet. Want het kopen van een woning is tegenwoordig erg lastig. Er zijn veel onderdelen waar je rekening mee moet houden. Om jouw kans op de gestreste woningmarkt te vergroten hebben wij 5 hele handige tips.

Tip 1: Bezichtig altijd meerdere woningen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ga al bezichtigen vóór je een woning tegenkomt die je daadwerkelijk wil kopen. Het is altijd goed om diverse woningtypes in je prijsklasse te bekijken. Zo kun je de woningen goed met elkaar vergelijken en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Elke bezichtiging ontdek je weer nieuwe dingen over je smaak of functionele punten waar je straks jouw voordeel uithaalt.

Tip 2: Onderzoek de mogelijkheden van het huis dat je wilt kopen

Je toekomstige droomwoning gevonden? Onderzoek dan de mogelijkheden die de woning biedt. Houd hierbij niet alleen rekening met je huidige situatie maar ook met toekomstplannen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid voor het realiseren van een op- of uitbouw. Het zou natuurlijk zonde zijn als je straks weer moet verhuizen.

Tip 3: Verken de buurt

Het verkennen van de buurt wordt vaak vergeten of onderschat. Twijfel dan ook niet om dit op verschillende tijdsstippen te doen. Rijd ’s avonds eens langs je droomwoning om te kijken hoe het met de parkeergelegenheid staat en eventuele overlast van hangjongeren of een doorgaande weg. 

Tip 4: Koop een huis binnen je financiële mogelijkheden

Weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn voordat je aan je zoektocht naar een woning begint. Als je vooraf weet hoeveel je kunt lenen, kun je gericht kijken naar de ideale woning binnen jouw budget. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf en onnodig zware hypotheeklasten. 

Tip 5: Zorg voor een maximale overwaarde

Ben je nu in bezit van een woning? Zorg dan dat je bij de verkoop zo veel mogelijk uit de verkoop haalt. Bij veel makelaars zit je je na de verkoop van je woning nog aan hoge kosten. Denk aan het betalen van de woningfotograaf, een makelaarscourtage en de notariskosten. Bij ZN Vastgoed bieden wij de unieke mogelijkheid om volledig gratis jouw woning te verkopen. Zo houd je meer over bij de verkoop en is het kopen van jouw nieuwe droomwoning een stukje makkelijker. 

Klinkt een maximale overwaarde en gratis je woning verkopen ook als iets voor jou? Wij vertellen je graag meer!