goede verkoop foto's huis

Zo krijg je de beste verkoopfoto’s van je woning

Gaat jouw woning binnenkort in de verkoop? Dan zitten er ook verkoopfoto’s aan te komen. Om zo veel mogelijk uit de verkoop te halen is het belangrijk dat je er alles aan doet om je woning zo goed mogelijk op de foto te zetten. Wij hebben een paar hele simpele maar enorm effectieve tips die je hierbij gaan helpen. Laat ons vooral weten wat jouw beste tip is!

Ruim voor de verkoopfoto’s de woning op 

Voor het maken van de fotopresentatie is een schone en frisse omgeving wel zo fijn. Ga maar eens na bij jezelf. Zou jij naar een woning willen kijken die er rommelig of onhygiënisch uitziet? Let bij het schoonmaken op: 

  • Spiegels zonder vingerafdrukken
  • Glimmende badkamertegels 
  • Een schone keuken 
  • Gelapte ramen

Heb je huisdieren? Vergeet ook niet de kattenbak, krabpaal of de hondenmand even aan de kant te zetten. Het kan namelijk voorkomen dat kijkers hierop afhaken.  

Haal persoonlijke spullen weg

Met het maken van verkoopfoto’s wil jij de kijkers al het gevoel geven dat zij daadwerkelijk in de woning kunnen wonen. Wanneer er veel persoonlijke foto’s, schilderijen en andere persoonlijke spullen te zien zijn is dit vrij lastig te creëren. Berg deze daarom tijdelijk op. Ben je toch bezig met het opruimen van spullen? Verplaats dan gelijk eventueel spullen in uit de vensterbank. Haal eventueel je gordijnen weg en zorg dat je luxaflex helemaal omhoog zitten. Hierdoor zorg je dat je ruimte opener en ruimtelijker toont. Iets wat erg goed verkoopt! 

Verkoopfoto’s van de buitenruimte

Net zo belangrijk als de binnenruimte is natuurlijk je prachtige tuin, balkon of dakterras. Vaak wordt hier te weinig tijd aan besteed. Enorm zonde want juist door het op orde brengen van je buitenruimte vergroot je de kansen op een optimale verkoop. Vaak wordt het vooraanzicht van de woning als hoofdfoto gekozen. Ziet dit er dan onverzorgd uit dan kan je begrijpen dat dit niet bevorderlijk is. Controleer je voordeur en eventueel het tuinpad. Heb je planten in de buitenruimte staan? Zorg dan dat deze er goed bijstaan! Heb je geen planten? Zet dan wat fleurige bloemen in de bakken. Leg eventueel wat kussens voor het buitenmeubilair klaar en zet de afvalbakken uit het zicht.

Vind je het lastig om te overzien wat er allemaal bij een verkoop moet gebeuren? Ons ervaren team helpt je graag op weg. Wij staan je graag vrijblijvend te woord!